Η καραντίνα του covid-19 μέσα από τα μάτια μας

Όταν κανείς δεν σε ακούει, χόρεψέ το!

2020 καραντίνα, όταν παρέλυσε ολόκληρος ο κόσμος

Η έκφραση μέσω του χορού είναι μονόδρομος για εμάς. Πεθαίνουμε· οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά. Αφήστε μας να αναπνεύσουμε, αφήστε μας να χορέψουμε. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τέχνης, θέλουμε να το φωνάξουμε δυνατά μέσω της δικής μας τέχνης, χορεύοντας! Ο χορός είναι η τέχνη μας, είναι η δουλειά μας, είναι η ζωή μας, είναι η φωνη μας!

Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καλλιτεχνικό χώρο, που προάγει τον πολιτισμό και παρόλα αυτά δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τη βιωσιμότητα του κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η έκφραση του ανθρώπινου συναισθήματος, ακόμα και στα πιο βαθιά σκοτάδια είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία του ανθρώπου και τη διατήρηση τηςε ισορροπίας μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.

Η χορογραφία δημιουργήθηκε στην προσπάθεια μας να αποτυπώσουμε τη ζημία που υπέστη ο καλλιτεχνικός χώρος και την ανάγκη όλων για έκφραση. 
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της σχολής μας που συμμετείχαν σε αυτό το project, τους συνεργάτες και φίλους μας Νίκο Δάμο και Γρηγόρη Δεληγιαννίδη για την πολύτιμη βοήθεια τους και τον βιντεογράφο μας Πέτρο Σκούτα που οπτικοποίησε τις σκέψεις μας με ένα άρτιο αποτέλεσμα.