Ήταν 17..ήταν όλες γυναίκες

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα, 8 Μαρτίου 2022 και μετράμε αρνητικό σοκαριστικό ρεκόρ του έτους 2021 με 17 σκοτωμένες γυναίκες από συζύγους, πρώην συζύγους, συντρόφους, εν διαστάσει συζύγους, πρώην κλπ. Ένα μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας που ήταν καλά κρυμμένο «κάτω από το χαλί», έφτασε να γίνει κραυγή από πολλές γυναίκες, πολλούς ανθρώπους, πολλούς φορείς. Ευαισθητοποιημένη ως καλλιτέχνης θέλησα να φωνάξω δυνατά χορεύοντας για την ΓΥΝΑΙΚΑ.

Μια χορογραφία κραυγή για όλες τις γυναίκες που χάθηκαν το 2021.

«Συναντηθήκαμε» 17 γυναίκες – όσες ακριβώς οι γυναικοκτονίες του 2021 – και ένα παιδί. Ένα παιδί για να μην ξεχνάμε ότι έμειναν ορφανά παιδιά σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις. Με την χορογραφία αποδίδουμε φόρο τιμής στις αδικοχαμένες γυναίκες αλλά αφυπνίζουμε και τον κόσμο, χορεύοντας δυναμικά, περνώντας το δικό μας μήνυμα. Για να μην υπάρξει ποτέ ξανά Καρολάιν. Για να ζούμε μια μέρα αρμονικά ως άνθρωποι ίσος προς ίσο. Μια χορογραφία από γυναίκες για γυναίκες. Μια χορογραφία για όλους, για να διεκδικήσουμε την ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες όπως αυτή, είναι μόνο μία αρχή για έναν πολύ μακρύ δρόμο. Όμως, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάδειξη και στην αναγνώριση του φαινομένου, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και των φορέων της. Μας εμπνέουν, μας αφυπνίζουν, μας ενεργοποιούν και μας θυμίζουν ότι αυτές οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι δίπλα μας, στην παρέα μας, στη γειτονιά μας, στη δουλειά μας, μέσα στο σπίτι μας.

Η χορογραφία παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο ελληνικό festival χορού, στο Salsa Spring Festival στο Λουτράκι αφήνοντας άφωνο το κοινό, πλαισίωσε την εκδήλωση του Δήμου Αργυρούπολης που διοργάνωσαν μαζί με τους Φίλους-Συνεργάτες του Μάρκου Σεφερλή φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου για την οικονομική ενίσχυση θύματος ενδοοικογενειακής βίας και παρουσιάστηκε στο 2ο φεστιβάλ Strong Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο Σεράφειο ίδρυμα.