Πώς επιλέγω παπούτσια χορού;

Οι περισσότερες κοπέλες που ξεκινούν να χορεύουν, τα πρώτα 2 ζευγάρια τα επιλέγουν λάθος… Αυτό συμβαίνει γιατί κρίνουν με τα ίδια κριτήρια που αγοράζουμε καθημερινά παπούτσια. 

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε αγοράζοντας latin παπούτσια χορού;

1. Έχετε υπόψιν σας ότι τα παπούτσια χορού πρέπει να τα αισθανόμαστε σαν γάντια στα πόδια μας, οπότε, τα παίρνουνε συνήθως 1 νούμερο μικρότερα από τα κανονικά μας παπούτσια. Αν π.χ. φοράτε 38 στην καθημερινότητά σας, θα δοκιμάσετε 37 νούμερο στα χορευτικά.
2. Προσέξτε να μην αφήνουν κενό τα δάχτυλά σας μπροστά. Δηλαδή να μην φαίνεται ο πάτος του παπουτσιού. Είναι προτιμότερο να εξέχουν ελάχιστα παρά να αφήνουν κενό.
3. Τα λουράκια του παπουτσιού θα ΠΡΕΠΕΙ να σας στενεύουν λίγο στην αρχή. Τα παπούτσια είναι συνήθως από σατέν και μετά από λίγες μέρες χρήσης ανοίγουν.
4. Το ύψος του τακουνιού εξαρτάται από το χορευτικό σας επίπεδο και από το αν είσαστε συνηθισμένες στα τακούνια. Μια κοπέλα που ξεκινάει τώρα να χορεύει αλλά φοράει έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα τακούνια, μπορεί να πάρει το κλασικό ύψος των 2,5 inches. Για λάτρεις των τακουνιών ή για experts υπάρχουν και ψηλότερα τακούνια.
Σε προχωρημένα χορευτικά επίπεδα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ελαστικότητα του παπουτσιού προκειμένου η χορεύτρια να μπορεί να κάνει coup de pie! Γι’ αυτό και πολλές εταιρείες έχουν ειδική σειρά professional.

Όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου.
Κ. Καβάφης